Ведбал

Ведбал – моят питбул. Най-доброто същество, което познавам.

„Имал съм и други домашни любимци. Бях лош стопанин.
Казваше се Джина. Първото ми куче. Нежен и крехък черен пудел. С бяло петно във формата на сърце. Точно върху гърдите. Подари ми я възрастен човек. Още помня влагата и дъха ѝ, когато ме докосваше по лицето с малката си влажна муцуна. Бях дете. В една непоносима вечер, баща ми каза, че тя е умряла. Вечеряхме. Издъхнала в ръцете на дядо ми. Сутринта. Докато съм бил на училище. Съобщи го рутинно. Имах залък в устата. Не успях да преглътна. Станах от масата и си отидох в стаята. В подобни случаи едно дете дълго плаче. Па макар и момче. Освен, ако не е родено злодей. Чух в далечината майка ми да упреква мъжа си. Защо го е казал точно сега? Някакъв самотен женски глас. И край.
Сега се старая. Прекарваме много време заедно. С кучето ми. На него гледам различно. Вече съм по-друг. Скоро си отговорих защо. Прочетох нещо и сам себе си разкрих. Аз имам избор. Ведбал само мен.“

Прочети разказ с Вед

Харесвате ли Вед? Вижте подаръци с негови снимки

„Израснах с „Белия Бим, черното ухо“ и „Дивото зове“. Разбрах сам себе си. Без преводач. Представлявам това, което съм, плюс любовта си към животните. Не ми е потребно сам себе си да отбягвам. Понякога прекалената чувствителност е неудобство, но тя не е прах, който можеш да изтръскаш от гърба си. Това ни прави различни. Не плътта. Всички светим с различна палитра от емоции. И нечии очи това ги усмихва…“

За Вед се грижат ЕВРОЗООВЕД
 •  
  198
  Shares
 • 97
 •  
 •  
 • 45
 • 56

5 Replies to “Ведбал”

 1. Страхотно написано!личи си,че имате изключително силна връзка! разбираемо, кучетата ни учат как се дава любов без да търсиш нищо в замяна!учат ни да сме благородни и по добри хора! дано повече хора го прочетат и дано ни направи малко по добри!а кучо какъв е прекрасник не коментирам,то си се вижда!весели празници!

 2. Опитвам се да разбера защо кучето носи псевдонимът на Христо Смирненски. Чувствителността и любовта не са само към животните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *