Моята музика

Историята на моята музика започва през 1999 г. Съдбата Ни срещна. Трима музиканти, превърнали се в последствие в основата на рок група РЕНЕГАТ. Константин Кацаров, Стойо Попов, а малко по-късно и Тони Караатанасов.

В този състав създадохме песента „Сам„, която отбеляза началото на студийния рок проект. В първите години групата се представяше с името Константин Кацаров и РЕНЕГАТ, но в последствие остана само РЕНЕГАТ. През лятото на 2003 г. с Ренегат правим първата си изява в концерт на живо. Съвместно с Пловдивския драматичен театър, представяме театралния рок-спектакъл „Каре“.

В края на годината е и първото представяне на моята музика зад граница – в Сърбия. Парчето „Руска рулетка“ спечели кастинга за песен на едноименната ТВ игра. През лятото на 2005 г. свирим на рок фестивал в Зайчар (Сърбия), където забиваме със Звезди и Денис от АХАТ. С РЕНЕГАТ имаме и участия на фестивалите „Цвете за Гошо“, „Lovech Party Fest“, „Каварна Рок Фест“, „Рок фест Кнежа“ и др.

Архивите са живи : Български рок архиви

В средата на 2008 с групата записваме кавър-албума „Не умирай“, съдържащ български рок хитове в нов аранжимент. В него са включени песни на Импулс, Щурците,  СигналФактор и др. През 2009г. Ренегат изнасят концерти из цялата страна, промотирайки албума. През 2011 започваме записите по новия албум на бандата, като са поканени и много гост-музиканти. Албумът излиезе през март 2012 и е озаглавен „Ренегат 2012“. След записите му китаристът ни Стойо Попов напусна и е заменен от Дилян Обретенов. Така от оригиналния състав оставах само аз –  Константин Кацаров.

През 2011 г. групата е включена в Enciklopedia Metalium.

На 20 декември 2019 г. – Ренегат празнува своя 20 ти рожден ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *